You never lose by loving

Napoleon Bonaparte To Josephine

I wake filled with thoughts of you.
Your portrait and the intoxicating evening which
we spent yesterday have left my senses in turmoil.
Sweet, incomparable Josephine, what a strange
effect you have on my heart! Are you angry?
Do I see you looking sad? Are you worried?...
My soul aches with sorrow, and there can be no rest
for you lover; but is there still more
in store for me when, yielding to the profound
feelings which overwhelm me,
I draw from your lips, from your heart a love
which consumes me with fire? Ah!
it was last night that I fully realized how
false an image of you your portrait gives!

You are leaving at noon; I shall see you in three hours.

Until then, mio dolce amor, a thousand kisses; but give me none in return,
for they set my blood on fire.Jag låter Napoleon tala för sigsjälv idag!
 

Felicia, känn inte efter, utan lev!

Så sa en lärare till mig när jag berättade att jag inte riktigt vågade känna efter hur jag verkligen mår. Jag tog till mig av hennes ord. Jag kan inte stanna i ett dunkel och bara sluta leva för att jag mår lite dåligt. Jag måste få ut maximalt av livet. Jag dör hellre imorgon och vet att jag satsat och vågat ta risker än om hundra år ovetandes om vad livet egentligen handlat om och bara varit isolerad på mitt rum. Vi måste våga leva.

Och det är precis vad jag tänker börja göra!

Det spelar ingen roll om jag har en pappa som älskar en annan kvinna som inte är min mamma. Eller att någon idiot spridit ut falska rykten om mig på min skola. Så länge jag är säker på vem jag är och så länge jag vågar leva så kommer allt bli bra. Jag ser för mycket på serier, men en serie som jag avgudar sa idag "De värsta krigen är inte dem som är över som skärdat en massa offer, de värsta krigen är dem som ännu inte är utkämpade" och jag tror det är så med livet också. Glöm bort dina bekymmer, imorgon kommer det nya. Lär av det som gått snett i livet och dö fulländad. Det är i alla fall vad jag tänker göra!!


Jag har sagt det förr och jag säger det igen:

-Tillskillnad från Zlatan är jag mållös!

Tänk er en åsna o en ko plus några finnar och en monstertruck och volia, där har ni framtidens föräldrar. Tänk er bidragsberoende och grisar som gör sina behov i en kattlåda utan kattsand. Tänk er ett hus i en by långt åt helvete som Gud glömde, eller helt enkelt placerade där och önskade att ingen skulle upptäcka. Tänk er nu också att mamman här inte är mer än sexton och pappan tjugofem. Visst låter det som jag glömt något? Javisst ja, det är två av mina släktingar jag pratar om. Ibland glömmer man bagatell detaljer. Hur mottar man då ett sånt här besked. Ja, man kan ju hantera det på två sätt antingen så hanterar man det, eller så gör man som jag gjorde. Jag la mig ner på golvet och bad en bön om att jag hört fel. Sen sprang jag till mamma och grät, sen ringde jag Emma i desperasion o skrek. Vi skrek tillsammans en stund. Nu känns det mycket bättre. Egentligen borde jag  sitta o plugga nu, men det här borde ju vara anledning nog att inte göra läxan. Jag vet inte, det är kanske lika bra jag sjukskriver mig imorgon, jag känner mig som en zombie. Nu tänker ni nog att jag överdriver en smula, men jag skulle säga att jag förmildrar det hela en brödbit.

Jag är helt mållös, det här är värre än blommiga tofflor, grisuppfödare, blondinbella och löshår.

"Tillskillnad från Zlatan är jag mållös"

Satt och zappade mellan alla möjliga kanaler, plötsligt stod valet mellan några bögar som hade ett designprogram och ägnade mer tid åt att dräggla över snygga byggnadsarbetare än att inreda sovrummet det höll på med. Det andra valet var ett tjugotal medelålders kvinnor som genomgick en klimateriekris och några män som fortfarande trodde hade ett beteende som knappt accepteras av testosteronfyllda pubertetspojkar än mindre av dessa män. Trots dessa två program sitter jag nu och tittar på fotbollsgalan och mår lite dåligt över att se Adam Alsings uppblåsta kinder och försmå kavajer. Men för att få känna mig som blondinbella, min idol, för några sekunder vill jag gärna slå ett slag för den andra programledaren som har en riktigt snygg grönklänning på sig. Fan vad bra det kändes, jag förstår verkligen varför Bella håller på med sånt, eller ja, inte längre. Hörde att hon lagt ner, eller har ett uppehåll. Det finns tydligen rättvisa i världen. Sen har vi ju den där Linda Rosing, de är så sjukt lika varandra, iaf hon ska ju tydligen ha ett dejtingprogram på kanal 5, där man ska få följa hennes väg till den perfekta mannen. Och vet ni vad det bästa med allt är?? Att det kan vara vilken vanlig svensk pojke som helst. Så passa på. En bättre fru kommer aldrig vara så tillgänglig.
Om jag ska fortsätta med det här lilla blogginlägget om programledarens klänningar, så är den lila hon har på sig nu, det fulaste jag sett!! Sist jag kollade så var det faktiskt en fotbollsgala, inte en bordell, men jag är ju inte den som är den. Om jag misstagit mig, så säg det, så ber jag så hemskt mkt om ursäkt.

Det är inte mycket som gör mig mållös. Men ibland kommer de där små stunderna, då man står där helt handfallen och bara anstränger sig för att leta igenom hjärnan efter något bra att svara. Men det kommer aldrig. Som ihelgen när vi satt och pratade om jobbiga människor jag och min bror och han sa såhär om en klasskamrat (vi kallar honom kim) "Tänk dig att du friar till tjejen du älskar och hon svarar ja, så jävla underbart var de när KIm var borta från skolan i tre veckor" Jaha, vad svarar man på det, min fjortonåriga bror är en riktig liten romantiker. Eller när han berättade om en dröm han haft om sex stycken bikiniklädda damer som uppvaktade honom, då vill man inte riktigt höra mer. Vad säger man "Du brorsan, du ska vara glad om du ens får en rynkig dam iklädd tältklänning som uppvaktar dig" . Jag blev mållös, inte nog med att han inte längre är fem år som jag önskar att han var, han är nu sexintresserad också. Tillskillnad från Zlatan är jag mållös.

Din byst är full med rock'n'roll..

Du går nedtryckt i två alldeles för grova skor, det börjar visst bli höst
men den är aldrig riktigt lika grym och svartvit som man tror
Jag vet att du sa fel, och hela stan vet om den känns det som
Du gick för långt, du är alltid deras fnask. Jag säger Kom
Allt är förlåtet, dom snackar bara strunt
Dom har väl redan glömt hur kul det kan va att tumla runt

Din byst är full med rock'n'roll och håret lyser blont
Det vore orättvist om någon skulle döma dig för sånt
Vi går ut och strör små smulor till fåglarna på marken
Vissa dagar är man ett med alla mänskorna i parken
Du min ängel, här i livet får man sota för all skit som man har tyckt
Det gör dig matt och arg och nertryckt
i två alldeles för grova skor, din mun ångar av rök
Vi går hem, du kan väl ruttna på en stol i mitt kök
Jag säger KOM

Kom, så ruttnar vi ihop
på alla veta-bättre-typer som ska säga hur man gör
För har man nån gång grävt en grop
åt alla veta-bättre-typer
får man jävlar ligga i och skämmas tills man dör

Det finns ett ord för vad jag lider av, men jag har glömt det nu
Det där att komma på för sent vad man borde sagt, och Du
vet hur det känns, det vet väl jag, jag har kännt dig, jag är van
Jag borde sagt igår, vad jag kom på härom dan
Men nu är allt för sent, nu är det gjort, nu är du dömd
Du blir ett fnask och du är alltid deras fnask, och han är glömd
Men låt dom älta, dividera om vikten i det där
Här får man aldrig göra fel, här får man aldrig göra om
Jag säger KOM


Ja, du går nedtryckt i två alldeles för grova skor, det börjar visst bli höst
och den är lika spottad på som begagnade bröst
Nu faller löv, det blåser på, det börjar om
Jag säger Kom, här är världen, här är livet vi ska leva i
Vi, och alla duvorna på marken, alla fåglarna i skogen
Alla mänskorna i parken, alla herrarna på krogen
Här finns ingen som kan döma, här finns ingen mera lärd
om ditt liv, om din stad, om ditt land, om din värld
Det kommer alltid tillbaks, med veta-bättre-direktiv
Till en värld, till ett land, till en stad, till ett liv
Några smulor till duvorna, min vän
Sen går vi hem..

-Lars Winnerbäck


Till Emma, som jag älskar.

Ibland uppstår det svåra problem. Som idag om man ska ta ett exempel, Emma har sagt att när hon dör ska jag få hennes dagböcker och läsa. Dock får jag inte läsa åren då hon var 12, 13 och 14 år, vilket är väldigt dumt att säga för det gör ju att man ännu mer vill läsa just DEM böckerna. Vad hände då som är så sjukt pinsamt? Det mest korkade med att säga en sådan sak är ju att man själv hittar på tänkbara historier. Jag kan tänka mig att det kanske står typ "Felicia är dum i huvudet hon tog min pojkvän" För det var väl det jag gjorde när vi var typ tolv? Förlåt för det Emma, jag hoppas du kommit över det. För ditt eget bästa, det är aldrig bra att gräva ner sig i det förgångna. Vi var tolv, get over it lixom. Dessutom gav han mig munsår,(som jag inte längre har vill jag bara PUNKTERA!)  han var ingen vidare kille ändå och som vi båda vet nu är han inte mycket att hänga i julgranen. Sen kan jag tänka mig att du har några sidor där du ritat stora hjärtan och bekänt din kärlek till andra tjejer.. Eller vänta. Det var ju jag som hade gjort det.. Emma, Emma, vad är det för hemskheter du gjorde när du var 12, 13. Nej, vänta säg det inte. Du hade slagit ihjäl en fluga och grävt ner den bak i trädgården så ingen skulle märka det och sen skrev du ner det i din dagbok och hoppades att ingen någonsin skulle läsa, eftersom ingen FÅR läsa andras dagböcker. Sen kommer du på digsjälv med att en dag fyra år senare säga till mig på fyllan att jag ska få läsa dina böcker när du dött och att du egentligen går där i din egna värld och hoppas att jag dör först så jag inte ska behöva leta upp de där böckerna du helst skulle vilja glömma.
När vi ändå är inne på det där med att jag snodde honom, det var ju inte meningen egentligen. Eller jo, jag tror faktiskt det var det. Jag var en riktigt liten bitch. Jag minns när du och jag skulle till Benka di och han hade en röd tröja som jag fick låna för att jag frös och jag kallade honom tröjan och redan då blev du skitsur och sen samma dag som ni gjorde slut blev jag ihop med honom. Fast å andra sidan fick jag ju sota för det eftersom du vände alla emot mig, det var ju därför jag gjorde slut med honom och jag antar att jag lärde mig en mycket viktig läxa "Ska du sno dina kompisars pojkvänner, så kan du ju iaf göra det på ett snyggt sätt" . När du var fjorton då, gick man i sjuan då? eller åttan? Oj, vad för spännande kan du ha gjort då som du inte ville dela med dig av. Nej, säg det inte!! Du hade på dig ett par blommiga trätofflor utan att tala om det för mig?! Erkänn! Fan vad förudmjukad jag känner mig. Jag trodde vi var vänner. Vi ska ju berätta allt för varandra. Jaja, låt gå för den gången då. Men nästa gång, så vet du att jag kan ta sanningen. Det är aldrig enkelt att berätta att man älskar att köra traktor och fodra grisar, men det är okej, jag dömer ingen.

Andra svåra problem som kan uppstå i livet kan vara hur man ska gå över ett övergångsställe utan att låta bli att nudda de vita strecken. Hur man ska lyckas se en film baklänges utan att den snabbspolar.. Det finns så många problem som kan dyka upp.


Förutom den där flugan som jag kommit på att emma slagit ihjäl (ska väl tilläggas att hon är djupt troende vegetarian som tillber Peter Martinsson, miljöpartisten och tycker att allt som inte fallit till marken o dött av sigsjälv är mord om man äter) Nej men gud..NU vet jag ju varför det är så hemligt.. hon grävde inte ner flugjävlen hon åt den................................Rullatorer, manchestertyger och brist på snopp!

.Jag vill inget annat än att rymma. Men jag är så patetisk och värdelös att jag inte ens vet vart jag skulle ta vägen om jag rymde. Om jag flydde härifrån så skulle jag ändå komma tillbaka inom en dag, för det här är det enda jag kan, det här är det enda jag känner till och jag vågar nog inte. Det är det jag har spriten till, att rymma ifrån det som jag vill rymma ifrån för några minuter, tyvärr så vaknar jag alltid dagen därpå med huvudvärk och tillbaka där jag började och frågar mig själv -Var jag lycklig igår. Svaret blir alltid nej. Jag  har alltid trott att lycka är något konstant, om jag bara flyttar härifrån ska jag bli lycklig. För visst är gräset grönare på andra sidan. Jag har alltid smyghatat människor som gått omkring och varit så där gulligulligulliga.. Det är verkligen det värsta jag vet. Speciellt om det är människor som jag vet är elaka, eller på andra sätt inte borde förtjäna att ha det sådär, för det finns så många som är VÄRDA lyckan men som aldrig får den. Men jag undrar just om det verkligen är så att en människa som går omkring och ler o skrattar är den lyckliga människan. Jag ler ofta och folk tror att jag är väldigt glad människa och visst är det så. Men är glädje och lycka verkligen samma sak? Ibland tvivlar jag på det. Jag tror inte längre lycka är något konstant, det är inget att eftersträva, man kan inte gå omkring och hoppas att man ska finna någon eller att något ska hända som gör en lycklig. Lycka kommer i små doser, lycka är inget som man får ha hela tiden. Även de mest underbara människorna har det svårt. Jag såg en familj på tv som vigt tjugofem år av sitt liv åt att ta hand om handikappade barn och lät dem vara på deras gård och rida och få se naturen från en hästs rygg, eftersom man inte direkt kan powerwalka med rullstol. Men fick den familjen vara lycklig fast de var så sjukt snälla? NEJ! Pappan togs ifrån dem i sjukdom. Men är lycka något man ska förtjäna för att få uppleva den eller existerar lycka ens. Och isåfall är lycka verkligen något abstrakt, något man inte kan ta på. Eller är det objekt som man förtjänar, som en medalj. Eller är lycka bara en känsla som sköljer över en ibland, något som man måste ta tillvara på, något som bara finns där. Kanske är jag lycklig utan att veta om det, och hur mäter man lycka och framförallt vad ÄR lycka.Jag undrar vem jag är om sextio år. När jag tänkte på det inatt, då pappa och jag satt uppe å pratade om livet så sa han att jag ser livet väldigt svart och vitt, att jag måste börja se ljusare på livet och att det är galet vad mycket mörkt jag har inom mig. Det kan man inte tro om man bara träffar mig. Han frågade hur jag såg på min framtid och jag sa som det var. Om sextio år så tror jag att jag sitter i en stol och gungar fram och tillbaka och klagar på ungdomar som har fest i huset bredvid. Jag är gammal, jag är rynkig och ful och jag har noll självkänsla. Den förlorade jag någonstans på vägen och medan jag gungar fram och tillbaka undrar jag vart den tog vägen. Hur jag kunde bli den där gamla tanten som är lika butter som min bibliotikare när jag var i ungdomsåren. Den där kvinnan med blåa manchesterbyxor och matchande kavaj, hon med den korta frisyren och runda glasögon, med något vast i blicken. Hon som mår dåligt varje gång någon vill ha hjälp med skrivaren eller om man glömt en bok hemma eller verkligen inte känner för att stå i kön på andra sidan och uträtta självbetjäning hon som får spel om man försöker tala om för henne att hon faktiskt får betalt för att scanna min bok. Hon som vi tyckte behövde sig ett rejält ligg. Hon som bara behövde lite uppskattning för fem minuter. Där sitter jag och är bitter på hela världen för att de lät mig bli som henne.

Jag är den där kvinnan som man ser på stan med rullatorn som enda vän. Hon som inte går på PRO-träffar för att hon hatar andra människor. Den där kvinnan som bara skulle behöva ligga..

Det sjuka är att även om jag ser så svart på framtiden så vill jag inte ge upp. För jag tror på hoppet, jag tror det finns en chans, även om det är större chans att grisar börjar flyga och att jorden kanske är platt trots allt.
Så kanske är det hoppet som är just Lycka. Kanske är det så att tron på att det ska bli bättre är det som gör oss lyckliga..


RSS 2.0